Postup přípravy receptu Vydatná staročeská labužnická polévka:
Hovězí maso srdce a játra vcelku zalijeme vlažným vývarem a pomalu vaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar procedíme přes husté síto. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, pórek na nudličky, zalijeme trochou vývaru a uvaříme doměkka. Maso, srdce a játra nakrájíme a vložíme do polévky spolu s uvařenou kořenovou zeleninou.
Žemlové knedlíčky :
Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí na trošce sádla. Zbývající sádlo promícháme se žloutky, přidáme pokrájené uzené maso s cibulí. Nakrájíme žemle na kostičky, pokapeme mlékem a nasucho osmahneme, přidáme trochu pepře, muškátového květu, majoránky, utřeného česneku, sůl a promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný bílek a prosátou mouku- těsto má být tužší! Navlhčenou dlaní vytvarujeme knedlíčky, uvaříme je zvlášť ve vodě. Po uvaření vyjmeme a dáme do polévky. Ozdobíme usekanou petrželovou natí.