Postup přípravy receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami:
Z jehněčího hřbetu odstraníme ostrým nožem přebytečný tuk a blanité vazivo. Tři stroužky česneku oloupáme, nakrájíme na tenké plátky a hřbet jimi podél páteře protkneme. Hrubě mletý pepř a sůl vetřeme do masa. Upravený hřbet dáme masem dolů na olejem pomazaný a rozpálený rendlík se silným dnem a 3 minuty opékáme na prudkém ohni. Mezitím jemně krájené bylinky promícháme s olejem. Hřbet obrátíme kostmi dolů, maso potřeme směsí bylinek, lžící je přitlačíme, zbytek neloupaných česnekových stroužků propícháme vidličkou a rozložíme kolem masa. Rendlík s masem vložíme do dobře vyhřáté trouby na 20 minut, poté troubu vypneme a pečeni v ní ponecháme 10 minut odpočinout. Pak maso vyndáme, ponecháme v teple a tuk z pečeně slijeme. Vypečenou šťávu v rendlíku podlijeme vodou, odpaříme a tento postup třikrát po sobě na silnějším ohni opakujeme. Silnou šťávu přes síto propasírujeme a udržujeme ji na teple.
Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a horkou šťávou podlijeme. Zbylou šťávu přikládáme v omáčníku.