Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 04.06. 2025
Dnes má svátek Dalibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami

fotka Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami:

800 g jehněčího hřbetu  | 10 stroužků česneku  |  pepř  |  sůl  | 1 lžička rozmarýnu  | 1 lžička tymiánu  | 1 lžička kerblíku  | 1 lžička petrželky  | 1/2 lžičky libečku  | 1 lžíce oleje  |  voda

Postup přípravy receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami:

Z jehněčího hřbetu odstraníme ostrým nožem přebytečný tuk a blanité vazivo. Tři stroužky česneku oloupáme, nakrájíme na tenké plátky a hřbet jimi podél páteře protkneme. Hrubě mletý pepř a sůl vetřeme do masa. Upravený hřbet dáme masem dolů na olejem pomazaný a rozpálený rendlík se silným dnem a 3 minuty opékáme na prudkém ohni. Mezitím jemně krájené bylinky promícháme s olejem. Hřbet obrátíme kostmi dolů, maso potřeme směsí bylinek, lžící je přitlačíme, zbytek neloupaných česnekových stroužků propícháme vidličkou a rozložíme kolem masa. Rendlík s masem vložíme do dobře vyhřáté trouby na 20 minut, poté troubu vypneme a pečeni v ní ponecháme 10 minut odpočinout. Pak maso vyndáme, ponecháme v teple a tuk z pečeně slijeme. Vypečenou šťávu v rendlíku podlijeme vodou, odpaříme a tento postup třikrát po sobě na silnějším ohni opakujeme. Silnou šťávu přes síto propasírujeme a udržujeme ji na teple.
Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a horkou šťávou podlijeme. Zbylou šťávu přikládáme v omáčníku.


Fotky receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !