Postup přípravy receptu Vynikající drobenkový koláč trochu jinak :
Z moučkového cukru, polohrubé mouky a másla nebo Hery uděláme drobenku, když je málo drobivá, přidáme lžíci polohrubé mouky. Polovinu oddělíme do misky na posypání koláče.
Do zbylé drobenky prosijeme 150 g polohrubé mouky s práškem do pečiva, přidáme vanilkový cukr.
V hrnečku rozšleháme vejce s vodou, přilijeme k suché, dobře promíchané směsi a vymícháme hustší lité těsto.
Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem (je to tenká vrstva), poklademe ovocem, je potřeba nechávat trochu mezery. Nepřehnat to s množstvím ovoce, jinak by to moc provlhlo. Při použití okapaných kompotovaných meruněk, je dobré dát do mezer trochu pikantní marmelády, posypat celé strouhaným kokosem (nemusí být, ale je dobrý) a navrch oddělenou drobenkou.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 190°C asi 20 - 25 minut - dozlatova.
Dodatek:
Je možné použít jakékoliv ovoce, čerstvé, kompotované, strouhaná jablka s cukrem a skořicí, nebo posypat těsto mletým mákem s cukrem a na to poklást půlené kompotované švestky (mák při pečení od nich krásně provlhne).