Postup přípravy receptu Vývar s kopřivovým svítkem:
Listy kopřiv opláchneme, necháme okapat a nekrájíme nadrobno. Vlažné rozpuštěné máslo utřeme se žloutkem. Střídavě přidáváme méko a polovinou mouky, promíchanou s kypřícím práškem. Do řídkého těstíčka přidáme nakrájené kopřivy, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z jednoho bílku, zbylou mouku a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme na něj těsto a po obou stranách dozlatova opečeme. Pak těsto přendáme na plech a krátce dopečeme v troubě při 170°C. Brokolici, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do vroucího zeleninového vývaru nasypeme kukuřici, přidáme nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka. Polévku podle chuti osolíme, rozdělíme do talířů, doplníme svítkem nakrájeným na menší kousky a posypeme petrželkou.