Postup přípravy receptu Vývar se špenátovými noky:
Hovězí maso (přední) nakrájíme na drobné kousky a necháme na oleji zprudka opékat. Opečené zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a zvolna vaříme. Asi po hodině vaření přidáme kořenovou zeleinu a vaříme dál, dokud maso nezměkne. Špenátové listy spaříme a po okapání nasekáme. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce, olej, strouhanku a podle hustoty trochu hladké mouky, případně škrobové moučky. Necháme chvilku stát a pak za pomoci dvou lžic tvoříme noky a ty vkládáme do vroucí osolené vody. Uvařené pak vložíme ztužit do studené vody. Z vývaru sebereme tuk přes jemné síto a scedíme. Dochutíme solí, polévkovým kořením a do vývaru vložíme noky a vše zkrášlíme spařenou kořenovou zeleninou a sekanou petrželkou.