Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vývar z králíka s játrovými noky:
200 g předního králičího masa s kostmi
| 1.5 l vody
| 2 pepře
| 1 zrnko nového koření
| kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
| polévkové koření
| pažitka, sůl
| Noky:
| 100 g králičích jater
| 1/2 vejce
| 30 g strouhanky
| 1 lžíce hrubé mouky
| kousek cibule
| česnek, sůl, mletý pepř
Postup přípravy receptu Vývar z králíka s játrovými noky:
Opláchnuté králičí maso spařte vařící vodou, opláchněte je, zalijte studenou vodou, přidejte sůl, cibuli, pepř, nové koření a vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte kořenovou zeleninu. Vývar proceďte, zavařte do něj játrové noky a uvařte je (asi 4 minuty). Maso oberte z kostí, drobně pokrájejte a přidejte do polévky. Dochuťte ji polévkovým kořením a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou. Příprava noků: opláchnutá králičí játra uškrábejte na prkénku, přidejte vejce, sůl, mouku, pokrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, promíchejte a zahustěte strouhankou.
Fotky receptu Vývar z králíka s játrovými noky:
Fotky vložil: vilka,damami,Nandiči,hanina51