Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 09.02. 2025
Dnes má svátek Apolena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vývar z masa

fotka Vývar z masa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Vývar z masa:

200 až 500g hovězího masa bez kostí  | asi 2 litry vody  |  kousek mrkve  |  celeru, petržele, kapusty a cibule  |  sůl  | 2 zrnka pepře  | 1 zrnko nového koření  |  nať libečku nebo celeru  |  malý kousek masoxu nebo několik kapek polévkového koření.

Postup přípravy receptu Vývar z masa:

Pro přípravu chutného a aromatického vývaru vložte opláchnuté maso do studené osolené vody, přidejte nové koření, celý pepř, cibuli, kousek natě libečku nebo celeru a pomalu zahřívejte k varu. Pak příkon tepla zmírněte a maso vařte velmi mírným varem, až změkne (2 až 3 hodiny nebo kratší dobu v tlakovém hrnci). Polévku vařte pod pokličkou, aby neunikly vonné látky. Aby vývar zůstal čirý, při vaření nepřilévejte studenou vodu, ani jej neochlazujte jiným způsobem. Je-li vývar hodně mastný, seberte při vaření tuk, aby se vývar nezkalil a nezpůsobil lojovitou příchuť polévky. Pěnu při vaření nesbírejte. Asi 20 minut před koncem varu přidejte očištěnou zeleninu vcelku, podle obliby můžete přidat i stroužek česneku, rajče, 1 až 2 houby. Delší vaření zeleniny by nepříznivě ovlivnilo chuť polévky. Zeleninu volte tak, aby sladké druhy (mrkev, celer, kedlubny) byly v menším podílu k ostatním druhům. Do dobrého masového vývaru přidejte jen málo zeleniny, aby nezastírala chuť polévky, slabší masovou polévku přídavkem většího množství zeleniny naopak zlepšíte. Po ukončení varu vývar hned proceďte hustým cedníkem. Vývar zesílíte přidáním kousku hovězích jater nebo srdce a můžete jej dochutit malým množstvím polévkového koření nebo masoxem. Pokrájenou pažitku nebo rozsekanou petrželku nebo nať mladé cibulky přidejte až do hotové polévky. Měkké maso pokrájejte do polévky nebo podejte s různými přílohami jako samostatný chod.


Fotky receptu Vývar z masa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vývar z masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles