Použité suroviny receptu Vyváženě s dotykem sluníčka aneb telecí žebírka s banány:
4 ks telecí žebírka (mohou být i řízky z kýty)
| 2-4 ks banány (ne přezrálé, nejlépe jemně žluté se zelenými špičkami)
| 2-4 ks rajčat
| sůl
| bílý pepř
| olej na pečení
| 100 g másla
| vývar
Postup přípravy receptu Vyváženě s dotykem sluníčka aneb telecí žebírka s banány:
Naporcovaná telecí žebírka osolíme, jemně opepříme a opečeme na oleji po obou stranách - cca 2 min. Vyjmuté maso ze šťávy odložíme do tepla. Oloupané banány rozkrojíme po délce a opečeme krátce na tuku a šťávě z masa po obou stranách. Po opečení banánů stejný postup opakujeme i s rajčaty, která jsme si nakrájeli na kolečka. Šťávu poté ještě ochutíme máslem a zalijeme připraveným vývarem. Vše krátce povaříme. Žebírka položíme na talíře, které jsme si předehřáli. Pokládáme je střídavě s banány a rajčaty, na závěr zalijeme šťávou. Nejvhodnější přílohou je rýže basmati.
Fotky receptu Vyváženě s dotykem sluníčka aneb telecí žebírka s banány:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!