200 g cibule kuchyňská
| 100 g pór
| 2 lžíce olej rostlinný
| 1 lžička rajčatový protlak Valfrutta
| 1 l bujon - hovězí Knorr
| 1/2 šálku pivo
| podle chuti majoránka
| podle chuti kmín
| podle chuti sůl a pepř
| špetka cukr krupice
| 1 plátek chléb - žitný
| 100 g eidam 30 % - nastrouhaný
| 1 ks žloutek
| trochu hořčice
| 1 malý svazek pažitka poříční
Postup přípravy receptu Weinmarská cibulačka :
Oloupanou cibuli a pórek nakrájejte na plátky. Cibuli osmažte na rozpáleném oleji dozlatova, přidejte plátky pórku a krátce spolu poduste. Přidejte rajský protlak, přilijte horký vývar (2 kostky bujonu rozpuštěné v 1l vody) a pivo. Okořeňte majoránkou, kmínem, solí, pepřem a cukrem. Opečte plátek chleba a nakrájejte jej na krutony. Namažte je hmotou vytvořenou ze sýra, žloutku a trošky hořčice. Krutony zapečte v troubě. Přidejte je do talíře s polévkou. Můžete je ještě posypat pokrájenou pažitkou.
TIP: zvláštní chuť dostane polévka přidáním pokrájené natě česneku.
Fotky receptu Weinmarská cibulačka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!