Nejprve všechny houby důkladně očistíme (žampionům oloupeme hlavičky) a nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme dva stroužky česneku a nasekáme nadrobno. Mezitím zahřejeme pánev na maximální teplotu a nalijeme do ní rostlinný olej.
Až se rozpálí, přisypeme mraženou zeleninovou směs Findus Wok Vietnamesse a za stálého míchání ji smažíme přibližně pět minut. Poté přisypeme pokrájené houby a nasekaný česnek a opět za stálého míchání smažíme po dobu další minuty. Na závěr pak ještě přisypeme hotovou vařenou rýži, vše zalijeme sójovou omáčkou, znovu důkladně promícháme a prohřejeme. Nezapomínejme občas promíchat. podáváme ozdobené třeba snítkou čerstvé zelené petrželky. Vietnamská míchaná zeleninová směs obsahuje mrkev, pórek, zelený hrášek, fazolové klíčky a bambusové výhonky, přičemž všechna zelenina kromě pórku je převařená.
Dobrá rada: Použít lze i sezamový olej, jenž snáší dost vysoké teploty. Ale opatrně, tento olej má velmi intenzivní chuť.
Zdroj:
Findus