Postup přípravy receptu Žabí tlamičky :
Z 1/8 litru teplého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, nastrouháme najemno brambory, přidáme prolisovaný česnek, žloutek, zbytek mléka, tuk a nakonec dáme kvásek a dobře propracujeme (dle potřeby přidáme mouku, aby se nám těsto nelepilo). Necháme v teple nakynout. Poté těsto vyválíme na cca 0,5 cm hrubou placku a vykrajujeme buď kolečka nebo nakrájíme na obdélníčky 4x2 cm (pokud budem plnit) nebo na čtverečky (2x2 cm).
Můžeme to plnit sýrem a přeložit, nebo salzou (naprosto vynikající), nebo okořeněným kečupem, pak obdélníček složíme a dáme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pokud neplníme, dáme na plech vyřezaná kolečka nebo čtverečky. Tlamičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (dle chuti), sýrem, kmínem ap. a necháme 20 minut v teple. Pečeme dozlatova v rozpálené troubě na cca 180 - 200°C