Použité suroviny receptu Zadělávaná slepice s květákem:
1 slepice
| 1 menší vařený květák
| 2-3 mrkve
| 1/2 celeru
| 1-2 cibule
| kelímek smetany
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti petrželka
| dle chuti muškátový oříšek
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby máslo
Postup přípravy receptu Zadělávaná slepice s květákem:
Slepici uvaříme doměkka ve slané vodě s cibulkou, zeleninou a pepřem. Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, okořeníme ji muškátem, zalijeme vývarem ze slepice, přidáme smetanu, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme uvařený květák rozebraný na růžičky a porce slepice. Na talíři sypeme petrželkou. Příloha-brambory.
Fotky receptu Zadělávaná slepice s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!