Postup přípravy receptu Zadělávané telecí s knedlíčky:
Maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme, brokolici a květák rozebereme na růžičky. Do hrnce dáme asi 800 ml vody, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, cibuli a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme asi 15 minut. Přidáme zeleninu a dál vaříme téměř doměkka. Z vývaru vyndáme cibuli a koření. Stranou odložíme i maso a zeleninu a vývar přecedíme. V kastrole připravíme z 60 g másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Ochutíme solí a muškátovým květem, nakonec zjemníme mlékem a smetanou. Žampiony dobře očistíme, větší i oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v pánvi na zbylém másle. Do omáčky zpátky vložíme vařené maso, veškerou zeleninu, houby a přidáme vyloupaný mladý zelený hrášek. Vše za opatrného zamíchání prohřejeme a podle chuti přisolíme. Utřeme vejce s máslem, osolíme a promícháme se strouhankou. Přilijeme mléko, přidáme petrželku, muškátový oříšek a necháme 5 minut odležet. Z těsta tvarujeme větší kuličky, které vaříme ve vroucí vodě 5-7 minut. Knedlíčky i maso rozdělíme na talíře a ozdobíme bylinkami.