Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Záhorácká jelítka:
1 kg vepřového plecka
| 1 kg nelisovaných škvarků
| 5 dl vývaru z masa
| muškátový květ
| 2 kg vařených vepřových laloků
| 5 větších cibulí
| mletý pepř
| sůl
| třený česnek
| majoránka
Postup přípravy receptu Záhorácká jelítka:
Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme a plníme do tenkých vepřových nebo hovězích střev. Vaříme v horké vodě 90°C teplé, až při vpichu nevytéká krev (asi 20 minut). Opláchneme ve studené vodě rozložíme na prkénko a necháme vychladnout. Během chladnutí jelítka několikrát otočíme.
Fotky receptu Záhorácká jelítka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!