250 g kysaného zelí
| hrst sušených hub namočených ve vodě
| 10 sušených švestek bez pecek
| 250 ml mléka
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 1 lžíce sádla
| 1 cibule
| 2 bobkové listy
| 1 lžička kmínu
| sůl
| krupicový cukr
| špetka mleté sladké papriky
Postup přípravy receptu Záhorácká zelňačka:
Okapané zelí, vymačkané houby a švestky pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a zvolna vaříme asi 30 minut. V mléce rozšleháme mouku a vmícháme do polévky. Na sádle necháme zpěnit cibuli, vmícháme papriku, krátce osmahneme a nalijeme do polévky. Necháme přejít varem a nakonec dochutíme cukrem.
Fotky receptu Záhorácká zelňačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!