Použité suroviny receptu Zahradnické vepřové knedlíčky:
300 g prorostlého vepřového masa
| 1 cibuli
| 1 žemli
| 2 lžíce mléka
| 1 vejce
| sůl
| mletý pepř
| 2 lžíce zelené petrželové natě
| tuk na smažení
| 30 g sádla
| 1 cibuli
| 150 g kořenové zeleniny
| 1 čerstvou papriku
| 2 rajčata
| 0,25 l kyselé smetany
Postup přípravy receptu Zahradnické vepřové knedlíčky:
Maso z lopatky nebo krkovičky umyjeme a pomeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř, zelenou petrželovou nať posekanou nadrobno a všechno spolu dobře vymícháme. Ze směsi zformujeme knedlíčky, které usmažíme v rozehřátém tuku. Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, čerstvou papriku a masové knedlíčky, podlijeme a udusíme téměř do měkka. Potom přidáme pokrájená oloupaná rajčata a dodusíme. Nakonec zalijeme kyselou smetanou.
Fotky receptu Zahradnické vepřové knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!