Vložil: | Delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zahuštěné červené zelí:
2 půllitrové sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí
| 2 lžičky kmínu (celého nebo drceného)
| sůl
| 100 g slaniny, nakrájené
| trochu sádla (záleží na tom, jak je prorostlá slanina)
| 1 cibule, nakrájená najemno
| 4-6 lžic hladké mouky
| cukr a ocet na dochucení
Postup přípravy receptu Zahuštěné červené zelí:
1. Celý obsah sklenic (zelí i s nálevem) přelijte do hrnce a přidejte tolik vody, aby bylo zelí zcela ponořené. Přidejte kmín a sůl, přiveďte k varu a přibližně patnáct minut vařte.
2. Mezitím na pánvi rozehřejte sádlo a opražte slaninu (čím máte tučnější slaninu, tím méně sádla použijte), přisypte nakrájenou cibuli a osmahněte ji doměkka. Nakonec opečenou slaninu s cibulkou zaprašte moukou a přibližně minutu míchejte. Směs pak přidejte do hrnce se zelím a ještě pět minut provařte. Dochuťte cukrem a octem.
Červené či bílé
Stejným způsobem můžete připravit i bílé nebo zakysané zelí. Kysané zelí před přípravou pouze slijte a propláchněte vodou.
Fotky receptu Zahuštěné červené zelí:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,MichelePrg,Marci7,evulaS33