1,4 kg zaječích stehen
| 40 ml oleje
| 600 g zeleniny (cibule, mrkev, celer)
| rajský protlak
| mouka
| 1/4 l červeného vína
| 5 kuliček pepře
| 3 kuličky jalovce
| 1 bobkový list
| vývar
| 1/2 lžíce hořčice
| 3 lžíce brusinkového kompotu
Postup přípravy receptu Zajíc na víně a pepři:
Zaječí maso nakrájejte na kousky a zprudka opečte v oleji. Pak vyndejte z pánvičky. Zeleninu nakrájenou na větší kostky krátce orestujte a také vyndejte. Do výpeku vmíchejte trochu protlaku, osmažte a zaprašte moukou. Vraťte zpět maso a zalijte vínem. Přidejte pepř, jalovec a bobkový list. Podlijte vývarem a nechte krátce povařit. Asi po 1 hodině vložte zpět zeleninu a duste. Jakmile bude maso měkké, vyndejte je i se zeleninou. Omáčku ochuťte hořčicí a brusinkovým kompotem. Při servírování omáčku přepasírujte přes maso a zeleninu.
Doporučená příloha: houskový knedlík
Fotky receptu Zajíc na víně a pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!