Postup přípravy receptu Základní těsto na domácí těstoviny:
Do těsta můžete přidat trochu vlažné vody, lžíci až dvě olivového oleje a vynechat žloutky a na uvedené množství mouky pak použít 3 celá vejce. Těsto se žloutky je však jemnější.
Mouku nasypeme na vál a uděláme do ní důlek. Do důlku vlijeme opatrně rozmíchaná vejce se žloutky.
Vidličkou promícháme vaječnou směs a postupně do ní zapracováváme mouku z okrajů.
Důkladně těsto zpracujeme rukama na pomoučeném vále, dokud nepřestane lepit a nebude hladké. Z těsta utvoříme bochánek, který přikryjeme čistou utěrkou a necháme odpočinout asi 30 minut.
Těsto opět propracujeme mezi dlaněmi a rozdělíme na dvě až tři části, které rozválíme a vykrajujeme těstoviny.
Barevné variace
Pokud chceme mít těsto ještě víc žluté, přidáme do rozšlehaných vajec špetku šafránu. Na červeno obarví těsto přidaný rajský protlak. Kdo má rád špenát, obarví si jím těstoviny na zeleno.