Postup přípravy receptu Základní těsto na tažený závin:
Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme kuličku, potřeme ji olejem, zakryjeme teplou miskou a zakryté (povrch těsta nesmí oschnout), necháme asi půl hodinu odpočinout. Po této době těsto vyválíme asi na 1 cm silný plát, který přeneseme na pomoučněnou utěrku. Tam těsto ručně vytáhneme do žádaného rozměru. Nejlépe tak, že sáhneme hřbetem ruky ruky pod těsto, a ze středu je směrem ven opatrně a stejnoměrně vytahujeme. Těsto nesmíme potrhat. Okraje těsta odkrojíme nožem, tyto zbytky opět zavineme do kuličky, necháme je chvíly odpočinout a zase dále zpracujeme. Hodláme-li těsto plnit ovocem, které pouští šťávu, pak nezapomene těsto napřed potřít rozehřátým máslem a posypat strouhankou. Zavineme-li závin na utěrce, můžeme ho pak lehce přeložit na plech. Před pečením potřeme závin rozehřátým máslem nebo směsí rozehřátého másla a rozkvedlaného žloutku.
Fotky receptu Základní těsto na tažený závin:
Fotky vložil: Mangovka,hlouskova,Torta,Marci7