Vložil: | saskijka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Žampionová paštika:
na 1 kg
| 500 g vepř. bůčku s kostí
| 350 g vepř. jater
| 200 g slaniny
| 133 g steril. žampiónů /bez nálevu/
| 100 ml mléka
| 60 g hl. mouky
| 32 g vajec
| 30 g cibule
| 15 g soli
| 10 g oleje na vymazání formy
| po 1 g papriky, kmínu a pepře
Postup přípravy receptu Žampionová paštika:
Vepřový bok vykostíme, zbavíme chrupavek a kůže, rozkrájíme a posolíme.
Očištěná a odblaněná játra jemně umeleme s cibulí světle osmaženou na části slaniny a přendáme je do kutru.
Přidáme jemně mleté předsolené maso, mletou slaninu, vejce a mleté koření.
Vše promícháme v kutru za postupného přidávání prosáté mouky a mléka.
Do dobře vymíchané hmoty přidáme překrájené žampiony a promíchanou směs naplníme do forem vymazaných olejem.
Dobře uzavřené formy vkládáme do vodní lázně a při teplotě 75-80 °C je táhneme po dobu 2 hodin.
Potom formy přendáme do studené lázně a po vychladnutí paštiku vyklopíme a balíme do hliníkové fólie.
Fotky receptu Žampionová paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!