Použité suroviny receptu Žampionová polévka s hráškem:
1 velká konzerva žampionů (plátky)
| 1 velká konzerva zeleného hrášku
| hrst sušených hub
| sůl
| pepř
| 1 velká cibule
| 100 g másla
| 100 g anglické slaniny
| zelená petrželka
| 4 plátky tmavého toustového chleba
| 1 lžíce hotové světlé jíšky
| 100 g sýra na strouhání
| 1 masox
Postup přípravy receptu Žampionová polévka s hráškem:
Nejdříve si namočíme sušené houby do vody. Poté otevřeme konzervy a na sítku necháme okapat zvlášť hrášek a žampiony. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a jemně ji zpěníme na polovičním množství másla. Přidáme plátky žampionů a proužky anglické slaniny a orestujeme. Tuto směs zalijeme horkou vodou s masoxem, přidáme hrášek a namočené houby i s vodou. Jakmile se začne znovu vařit, přidáme asi lžíci světlé jíšky a povaříme asi 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Toustový chléb si nakrájíme na kostičky, opečeme na druhé části másla, předáme na misku a ještě horký ho posypeme hrubě nakrájeným sýrem (ten se částečně na kostkách chleba roztaví). Nebo můžeme ještě krátce zapéct v mikrovlnce. Opečeným chlebem se sýrem posypeme polévku.
Fotky receptu Žampionová polévka s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!