Postup přípravy receptu Žampionová slavnostní polévka:
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém tuku žampiony s cibulí dozlatova orestujeme, podlijeme vývarem a při mírné teplotě asi 15 minut vaříme.
Z každého krajíčku toastového chleba a plátku sýru formičkou vykrojíme libovolný tvar (srdíčko, kytičku). Na rozehřátém másle kousky toastu po obou stranách osmažíme a poklademe je sýrem. Naskládáme do pánve, lehce posypeme kerblíkem (bazalkou, petrželkou) a zapékáme pod poklicí, dokud se sýr neroztaví.
Polévku ochutíme solí, pepřem i vínem, přidáme do ní natrhaný čerstvý kerblík a promícháme.
Žampionovou slavnostní polévku rozdělíme na talíře, do každého položíme vykrojený sýrový toast a ihned podáváme.