Použité suroviny receptu Žampionové toasty s vepřovými panenkami:
150 g žampionů
| 1/2 stroužku česneku
| 50 g másla
| 2 lžíce sekané petrželky
| 30 g mouky
| 125 ml instantního vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce hořčice
| 150 g lučiny
| 350 g vepřových panenek
| 1 lžíce pokrmového tuku
| 8 krajíčků toastového chleba
| 200 g hermelínu
Postup přípravy receptu Žampionové toasty s vepřovými panenkami:
1. Houby očistíme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Dusíme na 30 g másla asi 5 min. Přidáme petrželku.
2. Zbylé máslo rozehřejeme. Osmahneme na něm mouku a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř a hořčici. Přimícháme lučinu.
3. Panenku nakrájíme na 8 tenkých plátků. Naklepeme rukou, opečeme na rozehřátém tuku po obou stranách 2 min., osolíme a opepříme. Předehřejeme gril v troubě.
4. Krajíčky chleba potřeme hořčičnou omáčkou, položíme na ně plátky masa a navršíme žampiony. Polijeme omáčkou. Hermelín nakrájíme na plátky a toasty jimi přikryjeme. Krátce zapečeme, až se sýr roztaví. Ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Žampionové toasty s vepřovými panenkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!