Použité suroviny receptu Zapečená čekanka po belgicku:
4 čekankové puky
| špetka soli
| několik plátků šunky
| 1 malý rajčatový protlak
| 300 g pečeného kuřecího masa
| na vymazání máslo
| asi 250 ml bešamelové omáčky
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Zapečená čekanka po belgicku:
Čekankové puky podusíme podlité osolenou vodou téměř doměkka a necháme okapat. Plátky šunky potřeme rajčatovým protlakem a na každý položíme list čekanky, špalíček kuřecího masa a zabalíme do tvaru rolky. Do bešamelové omáčky po zchladnutí vmícháme žloutek a popř. i zbylé nakrájené maso. Zapékací mísu vymažeme máslem a vyložíme zbylými listy čekanky. Na ně položíme šunkové závitky a kolem nalijeme omáčku a zakapeme zbylým protlakem. V předehřáté troubě zapečeme dozlatova.
Fotky receptu Zapečená čekanka po belgicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!