Použité suroviny receptu Zapečená cibulačka z Provence:
1/4 l bíleho vína
| 3/4 l silného masového vývaru
| 50 g hledké mouky
| 75 g másla
| 100 g cibule
| 3 žloutky
| 5 plátků toastového chleba
| sůl, mletý pepř
| česnek
| květ
| 150 g tvrdého sýra
| 3 bílky
| petrželka
Postup přípravy receptu Zapečená cibulačka z Provence:
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na másle. Přidáme mouku, přiravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a vínem. Osolíme, okořeníme, prošleháme a náležitě provaříme. Poté polévku zjemníme žloutky a rozlijeme do kameninových šálků (nebo misek z ohnivzdorného skla). Toastový chléb nasucho opečeme, okrojíme do tvaru šálku či misky a vložíme polévku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme se strouhaným sýrem a nasekanou petželkou a tuto hmotu natřeme na opečený chléb. Zapečeme dozlatova.
Tip:Neuškodí, když do polévky řidáme několik brambor.
Fotky receptu Zapečená cibulačka z Provence:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!