Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečená kuřecí srdce:
400 g kuřecích srdcí
| 500 g brokolice
| 1 konzerva loupaných rajčat
| 1 cibule
| 100 ml bílého vína
| asi 150-200 ml vývaru (i z kostky)
| 250 ml bešamelové omáčky
| 1 žloutek
| 100 g tvrdého strouhaného sýra
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| 2 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
| 2 lžíce másla
| máslo na vymazání a strouhanka na vysypání mísy
| sůl, pepř
| Na bešamelovou omáčku:
| 500 ml mléka (popř. zeleninového vývaru nebo vody)
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| 1 lžíce nasekané petrželové natě
| 50 g hladké mouky
| 50 g másla, sůl
Postup přípravy receptu Zapečená kuřecí srdce:
Nejdříve si připravíme bešamelovou omáčku: Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za občasného míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Nakonec omáčku trochu osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, přisypeme petrželku a ještě 2 minuty povaříme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná celá srdce, podlijeme vínem a necháme chvíli dusit. Pak přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Když srdce téměř změknou, přidáme k nim na růžičky rozebranou brokolici a dodusíme společně. Směs pak vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zalijeme bešamelovou omáčkou rozmíchanou se žloutkem, sýrem, špetkou muškátového oříšku a nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Ve středně vyhřáté troubě zapékáme dozlatova. Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
Fotky receptu Zapečená kuřecí srdce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!