Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečená květáková schovanka

fotka Zapečená květáková schovanka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Zapečená květáková schovanka:

1 ks květák  | 250 g anglická slanina - plátky  | 1 ks červená paprika  | 1 ks zelená paprika  | 150 ml sladká smetana  | 2 ks vejce  | 100 g tvrdý sýr  | 50 g niva  | 1 ks zeleninový bujón  |  sůl podle chuti  |  máslo nebo olej na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu Zapečená květáková schovanka:

Květák omyjeme, rozebereme na menší růžičky, ty povaříme asi 15 minut ve vodě s kostkou zeleninového bujónu a scedíme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem.



Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické slaniny a uložíme na pekáč. Posypeme nekrájenými paprikami a zalijeme vajíčky rozšlehanými ve smetaně. Nakonec posypeme nastrouhanými sýry. Zapékáme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut.



Zapečená květáková schovanka se podává s vařenými brambory a hlávkovým nebo okurkovým salátem.


Fotky receptu Zapečená květáková schovanka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečená květáková schovanka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !