Použité suroviny receptu Zapečená rebarbora s mascarpone:
700 g rebarbory
| 100 ml růžového vína
| pár proužků pomerančové kůry
| 2 hvězdičky badyánu
| 80 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
| 250 g mascarpone
Postup přípravy receptu Zapečená rebarbora s mascarpone:
1. Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Rebarborové řapíky omyjte, osušte, oloupejte a rozkrájejte nejprve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst. Naklaďte je do mělké zapékací nádoby a zalijte vínem. Mezi rebarboru vtiskněte badyán i pomerančovou kůru a vše pocukrujte.
2. Těsně zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě dvacet minut; rebarbora musí změknout. Odkryjte a ještě pět minut pečte, aby šťáva zhoustla.
3. Rebarboru rozdělte na talířky a podávejte s kopečkem mascarpone.
Fotky receptu Zapečená rebarbora s mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!