Použité suroviny receptu Zapečená treska s bylinkami, jogurtem a sýrem:
1/2 kg mražené tresky
| po hrsti petrželky a rukoly
| 1/2 červené cibule
| 2 str. česneku
| 30 g másla
| sůl a pepř
| eidam
| citr. šťáva
Postup přípravy receptu Zapečená treska s bylinkami, jogurtem a sýrem:
Tresku zakapeme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme. Očištěnou rukolu a petrželku jemně usekáme.
V míse promícháme jogurt s cibulí, česnekem, rukolou a petrželkou. Osolíme, opepříme a do směsi vložíme osušenou rybu. Vše necháme v chladu asi 15 minut rozležet.
Do zapékací mísy rozložíme rybu i s ochuceným jogurtem. Poklademe plátky másla, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C na 20 minut. Potom alobal odstraníme a rybu dopečeme. Pokrm posypeme strouhaným eidamem a ještě krátce zapečeme.
Fotky receptu Zapečená treska s bylinkami, jogurtem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!