Postup přípravy receptu Zapečená treska s mozzarellou:
1. Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
2. Zeleninu omyjeme, rajčata rozpůlíme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky. Řapíky celeru očistíme a pokrájíme. Plátky lilku osolíme a necháme 10 min. odležet, poté propláchneme pod tekoucí vodou.
3. Česnek prolisujeme. Na 3 rozehřátých lžících oleje osmahneme cuketu, lilek, celer, česnek a mražené bylinky a 10 min. dusíme. Přidáme rajčata a protlak, osolíme, opepříme. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Sýr nakrájíme na plátky.
4. Formu vytřeme zbylým olejem. Vložíme rybu a zeleninu, pokryjeme sýrem a zapékáme v troubě 20 min. Ozdobíme bazalkou.