0,5 l vepřové krve
| 9 ks brambor
| 2 ks stroužky česneku
| 1 ks menší cibule
| 40 g hladké mouky
| dle potřeby: sádlo
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Zapečená vepřová krev:
Syrové, oškrabané brambory nastrouháme. Cibuli nakrájíme na menší kostičky a osmahneme na sádle dorůžova. Orestovanou cibuli přidáme k bramborám, přilijeme dobře rozmíchanou krev, sůl, koření a nakonec vše trochu zahustíme moukou. Ještě jednou dobře promícháme a přelijeme na dobře vymaštěný pekáč nebo plech s vyšším okrajem. V předehřáté troubě na 200 °C prudce zapečeme. Upečený pokrm krájíme na čtverce a podáváme s chlebem nebo uvařeným bramborem a salátem z kysaného zelí.
Fotky receptu Zapečená vepřová krev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!