Použité suroviny receptu Zapečené červené zelí se slaninou a hermelínem:
100 g angl. slaniny
| 1 malé červené zelí
| 4 pórky
| 1 hermelín
| 3 brambory
| olej, sůl a pepř
| na podlévání voda
| máslo a strouhanka
Postup přípravy receptu Zapečené červené zelí se slaninou a hermelínem:
Zelí rozeberte na jednotlivé listy. Povařte je asi 5 minut ve vodě. Vyjměte z vody, nechte vychladnout a nakrájejte na proužky. Bílou část pórku nakrájejte na kolečka. Na pánvičce nechte škvařit slaninu, přidejte pórek a zelí. Pak opatrně dochuťte solí, opepřete. Chvilku poduste a přidejte brambory, případně podlijte vodou. Zapékací misku vymažte máslem a strouhankou, vložte směs do zapékací misky a nahoru poklaďte hermelín zbavený kůrky. Zapékejte při 180 stupních C.
Fotky receptu Zapečené červené zelí se slaninou a hermelínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!