Použité suroviny receptu Zapečené filé na citronech:
600 g rybího filé
| 3 citrony
| 3 limetky
| 3 bílky
| 100 g červené papriky
| 100 g žluté papriky
| 200 g rajčat
| 2 lžíce oleje
| sůl, pepř
| čerstvé bylinky (bazalka, libeček, pažitka...)
| máta na ozdobení
Postup přípravy receptu Zapečené filé na citronech:
Filé osolíme a opepříme. Porce zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Citrony a dvě limety rozkrájíme na kolečka o síle asi půl centimetru. Papriky nakrájíme na delší proužky a spařená oloupaná rajčata na plátky. Bylinky nasekáme nadrobno a přidáme do sněhu vyšlehaného z bílků s trochou soli. Na plech, který vymažeme olejem, rozložíme kolečka citronů i limetek a na ně poklademe kousek od sebe porce filé. Navrch rozložíme ještě pokrájenou zeleninu, překryjeme čepicí bylinkového sněhu a zapékáme v předehřáté troubě asi 10 minut. Ozdobíme limetkou a snítkou máty.
Fotky receptu Zapečené filé na citronech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!