Použité suroviny receptu Zapečené filé s bylinkovou omáčkou:
400 g tresky nebo pangasia či jiné mořské ryby
| 1 pórek
| 2 větší mrkve
| 1 zakysaná smetana
| tvrdý sýr
| pažitka
| petržel
| kopr
| 1 lžíce provensálské koření
| sůl
| pepř
| olivový olej
| máslo
Postup přípravy receptu Zapečené filé s bylinkovou omáčkou:
Nastrouháme mrkve nahrubo, pórek nakrájíme šikmo na kolečka a vše osmahneme na olivovém oleji (přidávám i máslo, víc mi to chutná.
Pekáč polijeme olejem, dáme zeleninu, na ni filé a dáme na 15 minut zapéct na 225 stupňů.
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s bylinkami (vynechávám pažitku a petrželku, protože tu většinou nemám, ale kopr aspoň naložený určitě nevynechávat).
Po 15 minutách dáme na rybu omáčku a posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut zapéct.
Fotky receptu Zapečené filé s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!