Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.09. 2024
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečené jazyky se sardelovou pastou

fotka Zapečené jazyky se sardelovou pastou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Zapečené jazyky se sardelovou pastou:

2 vepřové jazyky  | 1 cibule  |  sůl  | 100 g másla  |  sardelová pasta  | 1/8 l strouhanky  |  vývar z masa  | 200 g zakys. smetany  | 500 g těstovin /vřetena/

Postup přípravy receptu Zapečené jazyky se sardelovou pastou:

Nejprve uvaříme jazyky: vložíme je do osolené vařící vody společně s cibulí a vaříme do měkka. Na chvíli je ponoříme do studené vody a oloupeme. Vývar uschováme.

Uvaříme těstoviny ve slané vodě se lžící oleje al dente, scedíme a prolijeme studenou vodou.

Obojí – jazyky i těstoviny uložíme do chladu.
Druhý den vymažeme zapékací misku trochou oleje či másla, nasypeme těstoviny a zalijeme trošičkou vývaru z jazyka. To proto, aby těstoviny zůstaly krásně mokré a vláčné.

Namočíme strouhanku do vývaru a přidáme máslo utřené se sardelovou pastou. Množství pasty určujeme dle vlastní chuti. Měla by být sice výrazná, nicméně strouhanka by neměla být přespříliš slaná. Zamícháme se strouhankou a pokud je potřeba, ještě trochu pasty přidáme.
Jazyky nakrájíme na plátky cca ½ cm silné a potřeme je strouhankovou směsí.

Vyskládáme je šupinovitě za sebou na těstoviny a vše potřeme (nebo přelijeme) kysanou smetanou.
Vložíme do trouby a zapékáme cca ½ hodinky.


Fotky receptu Zapečené jazyky se sardelovou pastou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečené jazyky se sardelovou pastou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles