Postup přípravy receptu Zapečené karamelové palačinky pod sněhovou čepicí:
Z polohrubé mouky, mléka, prášku do pečiva, cukru, soli a vajíček vypracujeme klasicky hladké těsto na palačinky. Necháme chvíli odležet v lednici a pak smažíme obvyklým způsobem. Z litru mléka uvaříme karamelový puding a každou palačinku jím jemně potřeme, smotáme a všechny rozkrojíme uprostřed, vypadá to pak líp. Zapékací misku vytřeme zlehka tukem a vyložíme polovinami palačinek tak aby vždy širší strany překrývaly ty užší. Posypeme sušenými rozinkami a přelijeme zbytkem pudingu . Dáme péct do trouby asi na půl hodiny na 170°. Mezi tím si vyšleháme z bílků tuhý sníh. Před dopečením vyndáme z trouby, rozetřeme po celé ploše sníh a dáme péct ještě asi na 5 minut při teplotě 190°s horním ohřevem. Musíme opravdu pozorně hlídat, aby se nám sníh nespálil, ale jen zlehka zrůžověl. Nakonec příčně rozkrojíme a podáváme ještě teplé, i když výborné jsou i jako studený moučník