Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené králičí maso s bramborem:
4 porce králíka
| 150 g libovější anglické slaniny
| 300 g brambor
| 1 cibule
| dle chuti: mletá sladká paprika
| 50 g hladké mouky
| 200 ml kysané smetany
| 300 ml zeleninového vývaru
| dle chuti: zelená petrželka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Zapečené králičí maso s bramborem:
Králičí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a osmahneme na oleji. Do pekáče vymazaného olejem narovnáme na kolečka nakrájené oloupané brambory, osolíme, poklademe tenkými kolečky cibule a poprášíme směsí hladké mouky a mleté sladké papriky. Další vrstvu bude tvořit osmahnuté králičí maso, které posypeme kostičkami anglické slaniny. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory. Zalijeme kysanou smetanou, částí zeleninového vývaru a dáme přiklopené na 40 minut do trouby. Během pečení podléváme zbylým vývarem. Porce na talířích sypeme jemně pokrájenou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Zapečené králičí maso s bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!