Postup přípravy receptu Zapečené kuřecí ragú :
Ze 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou šťávy z pečeného kuřete, podle potřeby i trochou vody, rozšleháme, osolíme, okořeníme a za stálého míchání povaříme v hustou omáčku. Kedlubny (květák) vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, pak vyjmeme a po okapání pokrájíme na malé kostičky. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutek rozšlehaný ve lžíci mléka, kuřecí maso a šunku pokrájené na drobné kostičky, kedlubny (květák), jemně sekanou petrželku, citronovou šťávu a 20 g storuhaného sýra. Směs rozdělíme do 4 malých zapékacích misek vymazaných máslem, posypeme strouhaným sýrem a prudce zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě.