Použité suroviny receptu Zapečené kyselé zelí z Vysočiny:
400 g uzený bůček
| 1 šálek smetana
| 50 g kroupy
| 3 lžíce máslo
| 1 lžíce hladká mouka
| 1 ks cibule
| 1 lžíce rajský protlak
| 650 g kysané zelí
| 500 g brambory
| podle chuti: mletý pepř a sůl
| podle potřeby: sádlo
Postup přípravy receptu Zapečené kyselé zelí z Vysočiny:
Uzený bůček uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. V osolené vodě uvaříme předem namočené kroupy a zcedíme je.
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na másle zpěníme cibuli a zelí na ní podusíme do poloměkka. Při dušení ochutíme rajským protlakem.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Zapékací misku vymastíme sádlem, na dno naskládáme plátky brambor, na ně navršíme připravené zelí promíchané s kroupami a navrch položíme plátky uvařeného bůčku.
Zapečené kyselé zelí z Vysočiny zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a v předehřáté troubě zapečeme.
Fotky receptu Zapečené kyselé zelí z Vysočiny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!