500 g ovoce dle vašeho výběru (ale nejlépe nektarinky, švestky,hrušky a jablka)
| 80 g moučkového cukru
| 2-3 PL citrónové šťávy
| 2 PL oleje na vymaštění formy
| 100 g másla
| 80 g moučkového cukru
| 175 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu Zapečené ovoce z Anglie:
Nejdřív umyjte a nakrájejte ovoce. Nektarinky a švestky rozkrojte napůl vypeckujte. Hrušky a jablka oloupejte, rozdělte na čtvrtiny a vyjměte jádřince. Pak všechno nakrájejte na kousky. Zapékací formu vymažte olejem a předehřejte troubu na 175°C. Teď můžete formu naplnit nadrobno nakrájeným ovocem. Uhlaďte je PL. V šálku rozmíchejte cukr s citrónovou šťávou a touto zálivkou ovoce přelijte. Nyní si připravte drobenku. Máslo nakrájejte na malé kousky, nasypte do zadělávající mísy a přidejte cukr a mouku. Rozdrobte vzniklou směs v prstech, aby vznikla drobenka (tak se říká těmhle máslovým žmolkům) a tou pak ovoce rovnoměrně posypte. Vložte zapékací formu do předehřáté trouby. Po 20-30 minutách pečení drobenka zezlátne. Nasaďte si chňapky a formu vytáhněte!
Fotky receptu Zapečené ovoce z Anglie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!