Z pomerančů pečlivě oloupat kůru i se spodní bílou slupkou. Ostrým nožem vyjmout z jednotlivých dílků dužinu a šťávu přitom zachytit do nádoby. Potom utřít dohromady tvaroh, 3 lžíce cukru, solamyl, odkapanou šťávu z pomerančů a nastrouhanou citronovou kůru.
Z bílků ušlehat tuhý sníh a postupně do něj přidávat zbylý cukr. Sníh potom vmíchat do tvarohové hmoty.
Do čtyř ohnivzdorných misek rozdělit pomerančovou dužninu a na ni rovnoměrně rozetřít a uhladit tvarohovou hmotu. Všechny misky vložit do předehřáté trouby (250°, st. 3) a dezert asi 3-5 minut dozlatova zapékat. Misky vyjmout z trouby a ještě horké posypat moučkovým cukrem, ozdobit lístky meduňky a podávat teplý nebo vychlazený.
Fotky receptu Zapečené pomeranče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!