Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené rybí filé se šlehačkou, jablky a krevetkami:
2 kousky pangasia nebo mořského jazyku, nebo jiného filé
| 1 lžíce citronové šťávy
| 100 ml bílého vína nebo jablečné šťávy
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce másla
| 250 ml šlehačky
| 2 vejce
| 2 kyselejší jablka
| 100 g strouhaného ementálu
| 200 g krevetek
| 1 lžička sladké papriky
| 1 cibule
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zapečené rybí filé se šlehačkou, jablky a krevetkami:
Filé opereme, osušíme a osolíme. Zapékací mísu vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Vložíme filé, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme bílým vínem nebo jablečnou šťávou. Česnek ponecháme v míse.
Jablka a cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostky. Smícháme s nastrouhaným sýrem, paprikou a pepřem, popřípadě šunkou a krevetkami. Ušleháme šlehačku, vmícháme žloutky a jablečnou směs. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Směs natřeme na rybu.
Pečeme v předehřáté troubě při 220°C asi 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleným salátem.
Fotky receptu Zapečené rybí filé se šlehačkou, jablky a krevetkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!