Postup přípravy receptu Zapečené těstoviny s masem a gorgonzolou:
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Feferonku a papriky očistíme, vykrájíme semeníky, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, přidáme papriku, feferonku a rajčata, osolíme, opepříme a za stálého míchání asi 10 minut zvolna opékáme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku a přidáme 150 g rozdrobeného sýra. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Pekáč vymastíme kouskem másla, vložíme do něj těstoviny a mleté maso, zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícím rozdrobeným sýrem. Zapékáme asi 30 minut.