Postup přípravy receptu Zapečené vanilkové palačinky:
Z cukru, mouky, mléka a rozšlehaného vejce zpracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout. Na pánvi z něj usmažíme palačinky, které necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a proložíme jednu po druhé pečícím papírem. V hrnci rozehřejeme mléko, vložíme vanilkový lusk a když vše začne vařit, stáhneme z ohně a necháme stranou. Mezitím v misce utřeme do pěny žloutky s cukrem a po malých částech vmícháváme škrobovou moučku a pomalu i horké mléko. Hotový krém nalijeme do hrnce a zahříváme těsně pod bodem varu, aby trochu zhoustl a potom přilijeme alkohol. Před vmícháním sněhu vytáhneme vanilkový lusk. Krém na palačinky nanášíme do poloviny a pak přiklopíme. Takto nachystané palačinky naskládáme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Můžeme podávat s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.