Použité suroviny receptu Zapečené žampióny s masovou náplní:
12 žampiónů
| 2 lžíce oleje
| 60 g strouhaného sýra
| 200 g pečeného vepřového masa
| 1 cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 žloutek
| 3 lžíce bílého vína
| 1 lžička hladké mouky
| 40 g strouhaného sýra
| kari koření
| worcester
| sůl
| 2 lžíce šťávy z pečeného masa
Postup přípravy receptu Zapečené žampióny s masovou náplní:
Z očištěných žampiónů odřízneme třeně a hlavičky trochu vyhloubíme. Hlavičky žampiónů osolíme a velmi krátce podusíme na oleji. Maso se šťávou umeleme a na masovém mlýnku (maso umleté bez šťávy by bylo suché). Drobně nakrájenou cibuli a jemně nakrájené žampiónové třeně osmažíme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a krátce podusíme. Do směsi vmícháme strouhaný sýr a žloutek a naplníme hlavičky žampiónů. Posypeme je strouhaným sýrem a zepečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Podáváme s dílky citrónu a se slaným pečivem.
Fotky receptu Zapečené žampióny s masovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!