300 g bulguru
| 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
| 100 g černých oliv
| 3 rajčata
| bazalka
| 1 kelímek zakysané smetany
| 100 g uzené mozzarely
| kousek pórku
| sůl
| kari
| směs italského koření
| olivový olej
Postup přípravy receptu Zapečený bulgur :
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.
Fotky receptu Zapečený bulgur :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!