Použité suroviny receptu Zapečený candát s houbami:
800 g candáta
| 100 g másla
| 500 g vařených brambor
| 150 g hub
| 70 g tvrdého sýra
| 2 ks vejce natvrdo
| 1 ks větší cibule
| sůl
| zálivka:
| 50 g másla
| 40 g hladké mouky
| 200 ml smetany
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečený candát s houbami:
Vykostěné porce candáta osolíme, opečeme na másle a vložíme do zapékací misky vymazané máslem. Přikryjeme je plátky vařených brambor, nadrobno nakrájenou cibulí a houbami podušenými na másle. Směs osolíme a přidáme plátky vařených vajec. Pokrm zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v dobře vyhřáté troubě.
Smetanová zálivka: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme smetanou, rozšleháme, osolíme a povaříme.
Fotky receptu Zapečený candát s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!