Použité suroviny receptu Zapečený černý kořen s mrkví:
500 g černého kořene
| špetka soli
| několik kapek citronové šťávy
| 500 g mrkve
| na vymazání máslo
| 6 lžic strouhanky
| 80 g másla
Postup přípravy receptu Zapečený černý kořen s mrkví:
Oloupaný černý kořen a mrkev vaříme v mírně osolené a okyselené vodě asi 10 minut téměř doměkka, zelenina by však měla zůstat křupavá. Okapaný a vychladlý černý kořen a mrkev nakrájíme asi na 5 cm velké kousky. Zeleninu rozložíme do máslem vymazané mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem. Ve středně předehřáté troubě zapečeme dozlatova.
Fotky receptu Zapečený černý kořen s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!