800 g filetů z jazyka
| 1 cibule
| 2 lžíce nasekaného estragonu
| 125 ml bílého vína
| 3 lžíce másla
| 1 lžíce suchého vermutu
| 1 žloutek
| 6 lžic smetany
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zapečený jazyk:
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme částí nadrobno nasekané cibule a estragonu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rybí filety okořeníme solí a pepřem, přeložíme napůl a klademe částečně přes sebe do mísy. Posypeme zbývající cibulí a estragonem podlijeme vínem a poklademe vločkami másla. Pečeme přikryté alobalem asi 20 minut. Šťávu z mísy přelijeme do pánve, přilijeme vermut a tekutinu zredukujeme asi na dvě třetiny. Žloutek rozšleháme ve smetaně a přidáme do pánve. Zahřejeme, ale nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Dochutíme, omáčkou přelijeme ryby a krátce při 220 stupních zapečeme dozlatova.
Fotky receptu Zapečený jazyk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!